Ті, хто їсть їжу з високим вмістом рідини, відчувають від неї більше насичення і з віком їм простіше підтримувати свою здорову вагу.

Поки не вщухають найжорстокіші суперечки навколо питання про те, скільки ж все-таки потрібно води в день здоровій людині, дієтологи продовжують дивувати нас новими даними.

Так, останні дослідження показали, що ті, хто їсть їжу з високим вмістом рідини, відчувають від неї більше насичення і з віком їм простіше підтримувати свою здорову вагу.

Скоріш за все, це викликано зниженням щільності калорій щоденного раціону, а значить, нам буквально життєво важливо знати, які продукти містять велику кількість вологи.

Експерти видання steaklovers.menu навіть склали рейтинг, почавши з самих «сухих» груп продуктів харчування та страв, що потрапляють до нас на стіл.

Снеки (в середньому 2-6% вологи)

Сухарі — 3-4%
Печиво — 2%
Картопляні чіпси — 2%
Фаст-фуд (в середньому 10-60% вологи)
Чізбургер з приправами і овочами — 60%
Подвійний чізбургер без приправ — 43%
Буріто з сиром — 54%
Піца — 46%
Картопля фрі — 39%
Горіхи і насіння (в середньому 2-5% вологи)
Мигдаль — 5%
Арахіс — 3%
Горіховий коктейль — 2%
Насіння гарбуза — 2%
Насіння соняшнику — 1%

Хліб і зерна (в середньому 30-40% вологи)

Приготований коричневий рис — 73%
Приготований ячмінь — 69%
Булочка для бургера — 35%
Бублик — 32%
Цільнозерновий хліб — 31%
Готові до вживання зернові культури — 2%

Молочні продукти (в середньому 35-88% вологи)

Йогурт — 86%
Сир — 82%
Сир фета — 57%
Морозиво — 57%
Сир моцарела — 50%
Маргарин — 37%

М’ясо і альтернативи (в середньому 40-65% вологи)

Тофу — 87%
Фарш з індички — 62%
Нут — 60%
Яловичина, ромштекс — 55%
Курка — 51%
Риба (в середньому 60-85% вологи)
Сайда — 74%
Консервований тунець — 60-73%
Лосось — 68%

Супи і смузі (в середньому 85-95% вологи)

Курячий суп локшина — 94%
Грибний суп — 87%
Смузі з фруктами і зеленню — 80%

Фрукти і ягоди (в середньому 80-95% вологи)

Свіжа полуниця — 96%
Кавун — 91%
Диня — 90%
Грейпфрут — 90%
Персик — 89%
Несолодкі яблука — 88%
Свіжа малина — 86%
Яблука — 85%
Манго — 83%
Ківі — 83%
Виноград — 80%
Заморожена лохина — 77%
Заморожена малина — 73%

Овочі (в середньому 80-95% вологи)

Салат айсберг — 96%
Огірки — 96%
Консервовані помідори — 94%
Шпинат — 91%
Брокколі — 91%
Консервований гарбуз — 90%
Кабачок — 88%
Морква — 88%
Солодкий картопля — 80%
Печена картопля — 75%

Невеликі уточнення. Незважаючи на те, що натуральні овочі і фрукти цілком очікувано виявилися попереду планети всієї, насичена водою дієта, на жаль, не є запорукою доброго здоров’я.

Звичайно ж, причина в тому, що, крім рівня вологи в продукті або блюді увагу потрібно приділяти ще й кількістю цукру і жиру в складі, а також співвідношенню розчинних і нерозчинних волокон.

З іншого боку, є і хороші новини — малонасичені водою горіхи і насіння, наприклад, також потрібно їсти, адже вони багаті жирними кислотами Омега-3, які просто обов’язково повинні бути присутніми в будь-якому правильно складеному раціоні.

Так що тільки добре знайдений баланс між усіма цими складовими і смаком, а не один якийсь секрет начебто рівня води в їжі, допоможе кожному поліпшити самопочуття і прожити довге і щасливе життя.

Джерело:hronika.info

ПОДЕЛИТЬСЯ
НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
Loading...